Alles wat je moet weten over aquarium led verlichting

Alles wat je moet weten over aquarium led verlichting

Artkel van www.aquariumfans.bl over wat je moet weten over aquarium led verlichting

Aquarium LED verlichting en alles wat je moet weten

Enkele jaren geleden is er een nieuwe vorm van verlichting verschenen, die geleidelijk aan ook steeds meer zijn weg begint te vinden in de aquariumwereld. We hebben het hier over de opkomst van LED (Light Emitting Diode). Met deze opkomst komen natuurlijk ook vragen en internet staat bol van de antwoorden en mogelijkheden. Maar wat is nou waar en wat niet? En waar moet je op letten bij het kopen van aquarium LED verlichting?

Wel eens aan blauwe nacht LED gedacht? Dat is zo verschrikkelijk gaaf! Vooral s ’avonds. Waarom alleen overdag aquariumverlichting aan? In de avond is juist heel erg mooi maar daarvoor moet je wel de juist LED verlichting hebben. Die kun je hier bij Aquariumwarenhuis vinden. Wel even de juiste maat erbij pakken.

In deze blog gaan we in op veel voorkomende vragen met betrekking tot aquarium LED verlichting voor het zoetwateraquarium en we hopen jullie zo te helpen in de zoektocht naar het kopen van de perfecte verlichting voor je aquarium!

RGB aquarium led verlichting

RGB aquarium led verlichting

De onderwerpen die in deze blog aan de orde komen zijn:

Aquarium LED verlichting verbuikt minder energie en gaat langer mee

De allereerste vraag – waar iedereen mee te maken krijgt – is: Waarom zou ik overstappen op aquarium LED verlichting? Het simpele antwoord hierop is: Aquarium LED verlichting heeft vele voordelen, waaronder minder energieverbruik door een laag vermogen en in vergelijking met TL-verlichting gaat aquarium LED verlichting langer mee. Het is zelfs zo dat als je de verlichting in je aquarium optimaal wilt houden, de TL-verlichting elk jaar vervangen moet worden, omdat het zijn verlichtingscapaciteit verliest. Daarnaast wordt er beweerd dat aquarium LED verlichting beter zou zijn in de strijd tegen algen. Of dit zo is, bespreken we verderop.

Andere leuke bijkomstigheden van aquarium LED verlichting, zijn:

  • Schittering effect: Hierbij wordt de beweging van het oppervlaktewater duidelijk weerkaatst op glimmende oppervlakken, zoals de rug van je aquariumvissen 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden